• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football CR7 e golgheter all-time al competițiilor europene, cu 78 de goluri!

CR7 e golgheter all-time al competițiilor europene, cu 78 de goluri!

There are no translations available.

Cristiano Ronaldo a marcat două goluri în meciul Real Madrid-Schalke,

din returul optimilor de finală ale UEFA Champions League, de pe Santiago Bernabeu. Cu cele două reușite, lusitanul a devenit golgheterul all-time al competițiilor europene, cu 78 de goluri marcate!

Messi și Raul sînt următorii, cu cîte 76 de goluri.

Din cele 78 de goluri marcate, CR7 a reușit 75 în UEFA Champions League și 76 în Champions League plus preliminarii. Ronaldo este, astfel, egalul lui Lionel Messi în topul golgheterilor all-time în UCL, ambii cu cîte 75 de reușite.

A fost al optulea gol al sezonului pentru portughez în opt partide jucate în actualul sezon al UCL și al 41-lea reușit de starul lui Real Madrid în acest sezon, în toate competițiile, în 38 de meciuri. Doar el și Messi (41) au peste 40 de goluri în acest sezon, între toți fotbaliștii din Top-5 campionate europene.

Lusitanul a devenit și primul fotbalist care depășește 100 de goluri marcate în competițiile UEFA. În acest moment are 101 (78 la nivel de echipe de club și 23 la nivel de echipe naționale). Raul, următorul clasat, avea doar 95.

Ronaldo a marcat astfel 7 goluri împotriva lui Schalke, egalînd recordul stabilit în fața lui Ajax, cele două fiind ”victimele” sale preferate în Europa. Totodată este primul fotbalist din istorie care înscrie 14 goluri împotriva echipelor din aceeași țară (Germania). Van Nistelrooy, cu 13 contra germanilor, și Raul, cu 13 contra italienilor, au fost depășiți.

DIGIsport