• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Artur Ioniță va evolua în campionatul Italiei, serie A

Artur Ioniță va evolua în campionatul Italiei, serie A

There are no translations available.

Fotbalistul moldovean, Artur Ioniță (23 ani) va evolua din iunie curent în campionatul Italiei, serie A, fiind legitimat la echipa Hellas Verona FC.Este pentru prima dată cînd un jucător moldovean va concura în primul eșalon valoric al fotbalului italian. Contractul semnat este valabil pe un termen de trei ani.Alte detalii referitoare la acord nu sînt făcute publice.

În prezent Artur Ioniță are un contract valabil pînă în vară cu echipa elvețiană FC Aarau.El evoluează la ea cu începere din anul 2009. Mijlocașul a marcat 13 goluri în campionatul Elveției.

El a declarat ieri pe site-ul uefa.com că nici nu-și imagina că ar putea juca în campionatul Italiei. ”Sînt foarte fericit că am semnat contractul cu un asemenea club puternic. Nici nu-mi închipuiam că voi evolua în serie A. Acum trebuie să muncesc și mai mult pentru a îndreptăți încrederea acordată”, a spus el.

Solicitat să comenteze acest transfer spectaculos antrenorul echipei naționale Ion Caras a declarat că numai prin muncă pot fi obținute performanțe înalte. ”Transferului lui Artur Ioniță este o noutate plăcută pentru toți fanii fotbalului moldovenesc. Mă bucur mult. El este un mare muncitor în teren și și-a creat prin osîrdie, străduință cariera profesionistă. Nu-și permite să se relaxeze nici la antrenamente, dar mite în vreun meci. Avem în Moldova mulți jucători talentați, dar nu toți își dau seama, înțeleg  ca și el că numai prin muncă pot fi obținute performanțe de răsunet”, a spus tehnicianul.

Artur Ioniță a fost titular în toate meciurile oficiale ale reprezentativei Moldovei din 2013, marcînd două goluri. Anul trecut el a fost plasat de experții autohtoni pe locul trei în topul celor mai buni fotbaliști. Mijlocașul va fi coleg la Verona cu Luca Toni, campion mondial cu naţionala Italiei în 2006.Verona se situează pe moment pe locul șase în clasamentul campionatului Italiei.