• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Răzvan Burleanu a câştigat un nou mandat la Federaţia Română de Fotbal

Răzvan Burleanu a câştigat un nou mandat la Federaţia Română de Fotbal

There are no translations available.

Razvan Burleanu a câştigat alegerile din primul tur. Anunţul a fost făcut de omul său din Comisia de Validare a Voturilor, iar din sală s-au auzit aplauze.

Răzvan Burleanu a câştigat alegerile cu 168 de voturi din 254, adică un procent de 66,1% din voturi.

Ionuţ Lupescu a reuşit să strângă, conform Prosport, doar 78 de voturi, în timp ce Marcel Puşcaş a strâns doar 8 voturi..

Ilie Drăgan nu a adunat niciun vot.

Favoriţi în cursa pentru conducerea Federaţiei de Fotbal au fost preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, favoriţi fiind Răzvan Burleanu şi fostul oficial de la UEFA, Ionuţ Lupescu.

Dumitru Dragomir, despre victoria de la FRF: Bine le-a făcut! Mişcaţi în front,păţiţi la fel ca Gică

Dumitru Dragomir, unul dintre cele mai vocale personaje din fotbalul românesc înaintea alegerilor, a reacţionat la puţin timp după victoria zdrobitoare a lui Răzvan Burleanu în scrutinul de la Casa Fotbalului.

"A făcut pipi pe toţi! Pe cinci televiziuni, pe Generaţia de Aur, pe politică, pe toţi. Dar bine le-a făcut!", a spus "Oracolul din Bălceşti", pentru ProSport, înainte să ofere detalii din "dedesubturile" alegerilor:

"Cei care l-au sprijinit pe Burleanu au dat un semnal: Mişcaţi în front, păţiţi la fel ca Gică Popescu. A fost o luptă între politică şi alţii, nu vreau să le pronunţ numele, dar o parte a ţării e foarte tare. Au fost presiuni foarte mari, frica domină România!".

După ce a strâns doar opt voturi în scrutin, Marcel Puşcaş a anunţat că pleacă din fotbalul românesc, iar vestea nu i-a picat bine lui Dragomir: "Săracul de Puşcaş, îmi pare foarte rău pentru el", a mai spus fostul şef al Ligii.

Mircea Lucescu, după votul pentru conducerea FRF: Futsalul şi fetele au decis votul

Selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu, se declară dezamăgit de rezultatele alegerilor pentru preşedinţia FRF, care a spus că votanţii din futsal şi din fotbalul feminin au fost decisivi.

"Futsalul şi fetele au decis votul. A câştigat administraţia împotriva performanţei din fotbal. Din acest moment am pierdut un număr important de foşti jucători. Sunt dezamăgit, sincer vă spun. O să vedem... Dincolo de a conduce o federaţie de fotbal, există şi o responsabilitate extraordinară faţă de suporteri. Performanţele pot fi aduse de cei care au făcut performanţă pe terenul de fotbal. Ăştia suntem... Fiecare competiţie înfiinţată în ultimul an a decis votul fotbalului feminin şi a fotbalului în sală. E o pată pentru toată ţara, nu doar pentru fotbal", a spus Mircea Lucescu, pentru Digi Sport.