• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football

Football

Etapa inaugurală a campionatului național de fotbal s-a încheiat

There are no translations available.

Etapa inaugurală a ediției din anul curent a campionatului național de fotbal s-a încheiat ieri, 5 iulie,  cu meciul Zimbru Chișinău – Dacia Chișinău.

Partida s-a terminat cu victoria echipei-oaspete, Dacia. Unicul gol al partidei a fost marcat de Vadim Cricimar în minutul 66 de joc. Meciul s-a desfășurat, ca și precedentele, fără spectatori.

În celelalte întâlniri au fost înregistrate următoarele rezultate: Milsami Orhei – Petrocub Hâncești 0-0, Sfântul Gheorghe Suruceni – Codru Lozova 5-1, Sheriff Tiraspol – Speranța Nisporeni 2-0, Dinamo-Auto Tiraspol – FC Florești 3-1.

Meciurile etapei a doua sunt programate pentru 7-9 iulie.

 

Messi a fost respins de trei ori la controlul temperaturii

There are no translations available.

Leo Messi a fost respins de trei ori de aparatul care măsoară  temperatura înainte de a intra în teren la meciul Barcelona – Villareal din campionatul de fotbal al Spaniei, trecând prin momente de neliniște, relatează diferite surse electronice.

Conform protocolului de prevenire a COVID-19, căpitanul catalanilor a purtat, ca și toți jucătorii, mască. Controlul temperaturii jucătorilor este o procedură care trebuie îndeplinită la fiecare meci din La Liga pentru a evita infectarea cu COVID-19.

Barcelona a învins Villarreal cu 4-1, iar Messi, Suarez şi Griezmann au făcut spectacol. Messi a ieșit în evidență cu două pase de gol. Decarul Barcelonei a pasat la trei din cele nouă goluri ale lui Griezmann în La Liga din acest sezon. Astfel, cel puțin pentru moment, se pare că cei doi au lăsat la o parte orice conflict.

În ciuda victoriei de pe Estadio de la Ceramica, Barcelona rămâne la 4 puncte în urma Realului și urmează să întâlnească pe Camp Nou, în derby-ul Catalunyei, pe Espanyol, miercuri, de la ora 23.00. 22 de goluri a înscris Messi în actualul sezon de La Liga.

 

Petrocub Hâncești a câștigat Cupa Moldovei Orange la fotbal

There are no translations available.

Echipa Petrocub Hâncești a obținut marți, la stadionul Zimbru din capitală, Cupa Moldovei Orange la fotbal.

Aceasta și-a adjudecat trofeul în meciul final disputat cu formația Sfântul Gheorghe Suruceni, după executarea loviturilor de departajare cu scorul 5-3. Au transformat penaltiurile: Jardan, Damașcan, Rozgoniuc, Țurcan, Rusu, respectiv Stână, Sagna, Svinarenco. A ratat: Bondarenco.

Meciul a purtat un caracter relativ echilibrat, dar cum este firesc să fie a fost tensionat. Numărul de cartonașe galbene cu care au fost taxați jucătorii constituie o dovadă în acest context. Iată cine le-au primit: Ojog (56), Rozgoniuc (63), Slivca (65), Gulceac (72), Svinarenco (72), Valkau (81), Bejan (98). Partida a fost oficiată de o brigadă de arbitri din Belarus: Amine Kourgheli, Yury Khomchanka și Siarhei Kasavets.

Antrenorul formației Sfântul Gheorghe, Serghei Cebotari, a rămas nemulțumit de prestația arbitrilor. ”Am marcat un gol perfect valabil, dar care nu a fost socotit. A fost până la urmă o sărbătoare umbrită de acest fapt”, a declarat el la conferința de presă.

Antrenorul echipei Petrocub, Lilian Popescu, a fost de o altă părere. ”Am muncit mult pentru a obține acest trofeu. Păcat că am jucat fără spectatori. Fără ei e trist. Am avut în semifinală două meciuri foarte grele cu Sheriff Tiraspol, dar ne-am mobilizat și am învins. Mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit”, a spus el.

Petrocub a evoluat în următoarea componență: Cristian Avram, Jacques Onana, Petru Racu (Vadim Gulceac, 58, Arcadie Rusu, 109), Iaser Ţurcan, Vladimir Ambros (Victor Bogaciuc, 90+3), Sergiu Platica, Douanla Melachio, Ștefan Efros (Alexandru Bejan, 46), Artiom Rozgoniuc, Alexandru Onica (Ilie Damașcan, 67), Ion Jardan.

Sfântul Gheorghe a evoluat cu următorul lot: Nicolae Cebotari, Andrei Novicov, Vitalie Plămădeală, Alexandru Suvorov (Dmitri Mandrîcenco, 75), Renat Mochuliak (Sergiu Istrati, 87), Raman Valkau (Victor Stână, 91), Maxim Iurcu (Mihail Ghecev, 66), Petru Ojog (Igor Bondarenco, 114), Yevhen Smirnov, Serghei Svinarenco, Eugeniu Slivca (Sidy Sagna, 75).

Petrocub a cucerit în premieră Cupa Moldovei. A fost a 11-ea ediție a turneului. În anii precedenți, trofeul a fost câștigat de Bugeac Comrat (1), Tiligul Tiraspol (3), Constructorul Chișinău (2), Zimbru (6), Sheriff (10), Nistru Otaci (1), Iskra-Stal Râbnița (1), Milsami Orhei (2), FC Tiraspol (1) și Zaria Bălți (1).

 

Căpitanul echipei FC Botoșani, a fost depistat cu coronavirus

There are no translations available.

Argentinianul Jonathan Rodriguez, căpitanul echipei de fotbal FC Botoşani (România), a fost confirmat cu noul coronavirus, relatează diferite surse electronice.

'Testarea a fost făcută, conform normelor metodologice în vigoare, în astfel de situații.  A fost declanșată o anchetă epidemiologică”, a precizat medicul echipei Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Jucătorul a ajuns în România pe 18 iunie 2020 şi a stat în carantină, conform legislaţiei. Echipa, care sâmbătă, 4 iulie, va juca la București cu FCSB, de la ora 20:00, nu este afectată de acest caz.

Este al doilea caz de coronavirus de la gruparea din Botoșani, după ce și doctorul echipei Petrică Rădăuceanu a fost depistat pozitiv. Și la Dinamo București a fost un caz izolat.

 

Doi fotbaliști români depistați cu Covid-19 au obligat întreaga echipă să stea în carantină

There are no translations available.

Toată echipa și staff-ul tehnic de la Concordia Chiajna (România) sunt în izolare timp de șapte zile, după ce doi jucători, Andrei Marc și Ionuț Biceanu, de la formația ilfoveană au fost confirmați pozitiv cu noul cornavirus săptămâna trecută.

"La testul rapid, Marc Andrei a ieșit că ar fi avut virusul și miercuri am făcut testele PCR, unde au fost testați pozitiv Marc și Biceanu. Acum echipa e în izolare o săptămână, după care vom face din nou testele", a declarat președintele de la Chiajna, Cristi Tănase, pentru presa română.

Cazurile de la Chiajna vin după ce la începutul lunii iunie, magazinerul de la Dinamo și medicul de la FC Botoșani au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19.

 
More Articles...