• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football

Football

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal s-a retras din funcție

There are no translations available.

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Pavel Cebanu, a anunțat astăzi public retragerea sa din funcția ocupată timp de 22 de ani, relatează MOLDPRES.

”22 de an este o perioadă de timp mare. A sosit timpul să cedez locul generației cu computere, laptopuri. Eu am făcut tot ce am putut pentru fotbalul moldovenesc. Dacă am reușit sau nu, nu pot să mă pronunț eu. Dar pot spune sincer că simțul de responsabilitate nu m-a părăsit niciodată. Asta am cerut de la toți cei cu care am lucrat”, a declarat oficialul pentru agenție.

În declarația de pe site-ul FMF se remarcă că decizia luată este o urmare a promisiunii făcută în urmă cu doi ani. ”Doi ani în urmă, înaintea ultimului Congres al FMF de dare de seamă și alegeri, am avut intenția să mă retrag, dar adresările insistente și susținerea deplină a membrilor Federației m-au făcut să accept să mai continui. Nu doream să-i dezamăgesc pe toți cei care au avut încredere în mine și în proiectele care urmau să fie realizate. Atunci am spus membrilor Comitetului Executiv că voi continua încă doi ani pentru a asigura începutul unor proiecte, care erau în programul nostru de activitate și apoi voi lua o decizie. Timpul, atât cel petrecut pe teren, cât și într-o funcție, are limitele sale obiective, care se pot manifesta în orice moment. Astăzi cred că acest moment a sosit”, a spus Pavel Cebanu.

”Doresc să mulțumesc tuturor celor cu care, pe parcursul vieții mele, am muncit împreună pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc. Sunt recunoscător antrenorilor, jucătorilor, arbitrilor, oficialilor, lucrătorilor cluburilor și școlilor de fotbal, reprezentanților asociațiilor raionale, partenerilor, sponsorilor, colegilor de la FMF, FIFA și UEFA, ziariștilor sportivi, familiei mele, care a fost alături de mine pe parcursul acestor ani și în mod special microbiștilor, pe care i-am simțit permanent alături”, a subliniat liderul fotbalului moldovenesc în încheiere.

Pavel Cebanu este născut pe 28 martie 1955 la Reni. A jucat întreaga carieră la Nistru Chișinău pe postul de mijlocaș (1972-1986), fiind și căpitanul ei în 341 de meciuri și a marcat 45 de goluri. În 1980 a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean, iar în 2004 – jucătorul secolului în fotbalul moldovenesc, conform versiunii Asociației de Istorie și Statistică Fotbalistică din Moldova.

A antrenat echipele Nistru Chișinău, Speranța Nisporeni, Amocom Chișinău, Olimpia (Satu-Mare, România).

Cu începere din 1 februarie 1997 și până în prezent a fost președintele Federației Moldovenești de Fotbal.

Este decorat cu Ordinul Bisericii Ortodoxe din Moldova ”Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” de gradul II (2010), ”Ordinul Republicii” (2015).

 

Echipa Moldova Agroindbank a câștigat turneul ”Cupa Presei-2019”

There are no translations available.

Echipa Moldova Agroindbank a devenit, în week-end, câştigătoarea turneului ”Cupa Presei-2019” la futsal, ediţia a XIX-ea, desfășurat în memoria jurnalistului sportiv Boris Harcenco, relatează MOLDPRES.

Competiția organizată de Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) s-a derulat timp de două luni la complexul de sporturi ”Alexia” din capitală. La ea au participat 14 formații alcătuite din amatori ai fotbalului care reprezintă diverse instituții media și de afaceri. Inițial ele au fost repartizate în două grupe, iar în faza decisivă a competiției au acces primele două clasate din fiecare serie.

Moldova Agroindbank, multiplă campioană a concursului, a învins în meciul final cu scorul 4-2 echipa Red UF. Toate golurile câștigătoarei partidei le-a marcat Mihai Nartea. În meciul pentru locul trei selecționata de la Moldavskaia GRAS a surclasat cu scorul 8-4 debutanta turneului, echipa Griffin.

Cei mai buni jucători în meciul final al turneului au fost desemnaţi Mihai Nartea și  Denis Șestac (Red UF). Laureați la alte nominalizări au devenit Petru Gușan (”Devotament fotbalului”, Trattoria), Ion Rotari (cel mai bun jucător al turneului, Red UF), Igor Nartea, cel mai bun golgheter, Alexandru Comarov, cel mai bun portar (Moldavscaia GRAS).

În ajunul meciurilor fazei finale a avut loc partida amicală dintre echipa APSM și formația ziariștilor sportivi din România. Gazdele au condus cu 3-1 după prima repriză, dar în final au cedat cu scorul 3-4. ”Ne-am relaxat prematur. Important însă este că am desfășurat în bune condiții, ca și la edițiile precedente, turneul”, a  declarat pentru mass-media președintele APSM, Eduard Ciobanu.

Câştigătorii şi laureaţii turneului au primit diplome şi cadouri din partea organizatorilor şi partenerilor competiţiei, Federația Moldovenească de Fotbal, Joma.md.

 

Barcelona şi Ajax s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

There are no translations available.

Barcelona şi Ajax sunt primele semifinaliste din Liga Campionilor. Spaniolii au câştigat cu 3-0 returul cu Manchester United, în timp ce olandezii au trecut cu 2-1 de Juventus.

După 1-0 în Anglia, Barcelona începea cu prima şansă meciul doi cu Manchester United. Catalanii au presat puternic încă din debutul partidei de pe Camp Nou, iar până în minutul 20 au marcat de două ori, prin Messi. În repriza secundă, Barcelona a mai puncat prin Coutinho, în minutul 61.

Ajax a produs încă o surpriză în Liga Campionilor. Dacă în optimi a eliminat-o pe Real Madrid, acum a trecut de Juventus. În tur, scorul a fost 1-1, iar returul din Italia începea cu un mic dezavantaj pentru lăncieri. Mai mult, marţi seară scorul a fost deschis de gazde, prin Ronaldo, care a marcat cu capul în minutul 28. Ajax a revenit pe tabelă în minutul 34, prin De Beek. După pauză, de Light a punctat decisiv în minutul 67 şi i-a trimis pe olandezi în semifinale.

 

Moldova Agroindbank a câștigat turneul de fotbal Cupa Presei-2019

There are no translations available.

Echipa Moldova Agroindbank a devenit, în week end, câştigătoarea turneului Open Cupa Presei-2019 la futsal, ediţia a XIX-ea, desfășurat în memoria jurnalistului sportiv Boris Harcenco, relatează MOLDPRES.

Competiția organizată de Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) s-a derulat timp de două luni la complexul de sporturi ”Alexia” din capitală. La ea au participat 14 formații alcătuite din amatori ai fotbalului care reprezintă diverse instituții media și de afaceri. Inițial ele au fost repartizate în două grupe, iar în faza decisivă a competiției au acces primele două clasate din fiecare serie.

Moldova Agroindbank, multiplă campioană a concursului, a învins în meciul final cu scorul 4-2 echipa Red UF. Toate golurile câștigătoarei partied le-a marcat Mihai Nartea. În meciul pentru locul trei selecționata de la Moldavskaia GRAS a surclasat cu scorul 8-4 debutanta turneului, echipa Griffin.

Cei mai buni jucători în meciul final al turneului au fost desemnaţi Mihai Nartea și  Denis Șestac (Red UF). Laureați la alte nominalizări au devenit Petru Gușan (”Devotament fotbalului”, Trattoria),Ion Rotari (cel mai bun jucător al turneului, Red UF), Igor Nartea, cel mai bun golgheter, Alexandru Comarov , cel mai bun portar (Moldavscaia GRAS).

În ajunul meciurilor fazei finale a avut loc partida amicală dintre echipa APSM și formația ziariștilor sportivi din România. Gazdele au condus cu 3-1 după prima repriză, dar în final au cedat cu scorul 3-4. ”Ne-am relaxat prematur. Important, însă, este că am desfășurat în bune condiții, ca și la edițiile precedente, turneul”, a  declarat pentru mass-media președintele APSM, Eduard Ciobanu.

Câştigătorii şi laureaţii turneului au primit diplome şi cadouri din partea organizatorilor şi partenerilor competiţiei, Federația Moldovenească de Fotbal, Joma.md.

 

Legendarul Pele a fost externat din spital

There are no translations available.

Legendarul fotbalist brazilian Pele (78 de ani) a fost externat, luni, din spitalul din Paris, după ce a primit tratament pentru o infecţie urinară.

Într-un comunicat, Pele a menţionat că se va întoarce în Brazilia, după ce a fost internat timp de cinci zile la Spitalul American din Paris: "Am suferit o infecţie urinară severă care a solicitat tratament medical de urgenţă. Vreau să mulţumesc foarte mult celor care s-au gândit la mine şi mi-au transmis urări", a declarat acesta, potrivit Sky Sports.

Pele fusese miercuri dimineaţă la un spital din Paris, după ce l-a vizitat pe starul celor de la PSG, Kylian Mbappe (20 de ani), cu prilejul unui eveniment publicitar.

 
More Articles...